‘AccDirect is behalve een betrouwbaar accountancykantoor ook een waardevolle sparringpartner’

West Sound & Light verzorgt licht, geluid, podia en drive-inshows voor feesten en evenementen. En dat kan letterlijk voor élk feest of evenement zijn: apparatuur voor een intieme setting in de tuin voor een bruiloft, voor in een kroeg tijdens een WK-voetbalavond, voor een dansvoorstelling in het theater, voor de nieuwe videoclip van Kraantje Pappie, of een grote set op popfestivals als Pinkpop en Lowlands. Hoewel hij al kleinere festivals gedaan heeft, is dat laatste het ultieme doel van eigenaar Nick van de Westelaken.

Alle andere genoemde opdrachten heeft hij al in zijn portfolio. Op freelancebasis werkt Nick ook voor diverse grotere bedrijven in licht en geluid.


De oude situatie

Nick deed het eerste jaar van West Sound & Light de administratie en belastingaangiftes helemaal zelf. Maar hij merkte al snel dat hij er te weinig verstand van had: toen de jaarrekening en de aangifte inkomstenbelasting gedaan moesten worden, miste hij de kennis om het snel en goed in te vullen. Het kostte hem te veel tijd en te veel stress. Bovendien was hij bang dat hij enerzijds boetes riskeerde, en anderzijds aftrekposten misliep.

De oplossing

Via een offertewebsite vulde Nick in wat voor boekhouder hij zocht. Zo wilde hij de administratie zelf blijven doen en slechts de jaarrekening en belastingaangiftes uitbesteden. Van verschillende partijen kreeg hij een (standaard) offerte, maar er was er maar één die opbelde: AccDirect. Die persoonlijke aanpak sprak Nick direct aan. Ook tijdens het gesprek kreeg Nick een goed gevoel, omdat AccDirect zich ook opstelt als sparringpartner voor al zijn ondernemersvragen. Kortom: Nick koos voor AccDirect.

De voordelen

– Persoonlijke aanpak
– Eerlijk advies over wat je wel en niet moet uitbesteden, en dus waar je kunt besparen op hún diensten – Betrouwbaar
– Altijd bereikbaar voor vragen
– Oók sparringpartner voor ondernemersvragen 

– Goede prijs

“AccDirect voelt als een partner die zorgt dat ik succesvoller word”

Zoals veel beginnende ondernemers, deed Nick van de Westelaken zijn volledige administratie en aangiftes zelf. Het eerste jaar van West Sound & Light ging dat in principe ook prima: “Ik had zelf een goed systeem, en dan lukt het inboeken van facturen en bijhouden van inkomsten en uitgaven best goed.” Maar toen moest hij een jaarrekening maken, en zijn inkomstenbelasting aangeven. “Toen ontdekte ik mijn gapende fiscale kennisgat. Toen wist ik dat ik daar hulp bij nodig had.”

‘Mijn werk is licht en geluid. Dáár wil ik me op focussen’
Omdat ik met veel verschillende bedrijven werk, die ik allemaal zelf opzet, zocht ik op een gegeven moment iemand bij wie ik met één telefoontje weet dat het geregeld wordt.’ Goedhart kwam er al snel achter dat het in de arm nemen van een accountantskantoor zijn geld waard is. Toch duurde het nog even voordat hij bij het juiste kantoor terechtkwam. ‘Eerst ben ik in zee gegaan met een groot accountantskantoor. De tarieven vond ik aan de hoge kant. Bovendien merkte ik dat ik hier eigenlijk nog steeds te veel zelf zat te doen. Ze deden de jaarrekening, maar ik verzorgde zelf de facturen. Of opeens belde er iemand die vertelde dat ze diezelfde dag de stukken voor de omzetbelasting nodig hadden. Anders zou het hen niet meer lukken alles tijdig bij de belastingdienst te krijgen.’

Behalve van het nare gevoel dat zijn jaarrekening en aangifte niet klopten, wilde Nick van de stress en de tijdsinvestering af: “Mijn werk is licht en geluid. Dáár wil ik mij fulltime op focussen.” En dus kroop Nick achter de computer, op zoek naar een goede boekhouder. En hij wist precies waar die aan moest voldoen.

‘Het eerlijke advies van Accdirect viel direct op’

“Op een offertewebsite voor accountancykantoren vulde ik in wat ik wilde: een boekhouder voor de jaarrekening en belastingaangifte.”Want het bijhouden van de administratie, dát ging prima: “Dat kost me hooguit twee uur in de week, en ik heb daar een boekhoudprogramma voor dat speciaal is geschreven voor bedrijven in mijn branche.” Nadat Nick had ingevuld wat hij zocht, kreeg hij al snel reactie van verschillende kantoren. “De meeste reacties waren kort en standaard: een overzicht met tarieven en niet meer. Slechts één kantoor nam persoonlijk contact met me op: AccDirect. En daarmee hadden ze al een flinke streep voor op de rest.” Niet veel later zat Nick met AccDirect om tafel: “Wat me opviel was dat ze zelf al zeiden dat ik beter niet mijn hele administratie bij hen neer kon leggen. Precies wat ik zelf ook al dacht. Heel eerlijk advies, dus, want dat betekent dat zij minder aan mij verdienen.” Nick hoefde niet lang na te denken: Accdirect gaf hem het vertrouwen dat zij de juiste partij waren.

Sindsdien verzorgt AccDirect alle aangiftes en de jaarrekening van West Sound & Light, en hoeft Nick zich geen zorgen meer te maken over het mislopen van aftrekposten of riskeren van boetes. Maar Nick ontdekte al snel dat het kantoor daarnaast ook op ándere vlakken waarde toevoegt.

‘AccDirect zorgde ervoor dat ik niet over de kop ging’

Helaas werd West Sound & Light enkele jaren geleden bestolen. Dat brengt een hoop extra zorg met zich mee, óók op het administratieve vlak. “In de boekhouding moest de diefstal ook beschreven worden. Maar ik had geen idee hoe. Accdirect wél, en daar hebben ze me op een fantastische manier mee geholpen. Natuurlijk was de diefstal er niet minder vervelend om, maar ze bespaarden me een hoop zorgen en zorgden dat alles zo soepel mogelijk ging.” Want ook bij het aangeven van de diefstal moest Nick een hoop financiële gegevens invullen. “Niet alles was me duidelijk, maar ook hierbij heeft AccDirect me bijgestaan.”

Nick maakte ook een andere vervelende situatie mee: door een ongeluk kon hij 3 maanden niet werken. “Dat was financieel een harde klap, en dankzij AccDirect kon ik die opvangen. Ze adviseerden me over hoe ik het moest aanpakken. Ik kan rustig zeggen dat zij ervoor gezorgd hebben dat ik niet over de kop ben gegaan.”

Bij het huren van een pand, bij het afsluiten van verzekeringen en over veel meer ondernemerszaken: Accdirect is Nicks vraagbaak en vaak meer dan dat: “Het voelt alsof ik een partner hebt, die ervoor zorgt dat ik succesvoller word.”