‘Een goede boekhouder verdient zichzelf terug’

De, zoals hij zelf zegt, ‘jonge, nuchtere Brabander’ Jörg Hompes (1988) heeft podium- en theatertechniek gestudeerd en werkt in die branche voor theater De Blauwe Kei in Veghel. Ook is hij als freelancer in te huren als licht- en geluidstechnicus bij evenementen. Daarnaast heeft Jörg al lange tijd de passie voor websites en grafisch ontwerp. Hij is gespecialiseerd in content management, wat betekent dat zijn klanten hun eigen website kunnen beheren. In mei 2011 startte hij zijn eigen bedrijf: Grafitec. Hij bouwde onder meer de website van AccDirect.

Voor Jörg begon zijn ondernemerschap redelijk overzichtelijk. Tot het eerste jaar om was, deed hij de administratie zelf. Kwartaalaangiften, dat lukte hem nog wel. Totdat het tijd was voor de jaaropgave. Toen kwamen termen voorbij waarvan Jörgs oren klapperde. Boekhoudkundige termen die een leek niet kent.

Een boekhouder was gewenst. Gelukkig speelt zijn broertje in de Eindhovense hardrockformatie Black-Bone, die al op de nodige grotere Nederlandse podia stond en goede recensies oogstte. Zij – althans pa Hompes die de administratie van de muzikanten doet – waren al klant bij AccDirect. Een eerste kennismaking was snel gearrangeerd.

Die eerste ontmoeting ervoer de voormalig prins carnaval van Son en Breugel meteen als prettig. Heel persoonlijk. “Je bent bij Twan geen nummer. Als je wat bonnetjes wil afgeven, kun je zo even binnenwippen. In administratief opzicht ben ik niet al te snugger, dus ik ben blij dat ik Twan heb.”

Als Jörg met zijn bedrijf bezig is, werkt hij hard en is hij druk met het ‘scoren’ van klanten. “Daar gaat veel tijd in zitten. Dan kun je al die rompslomp er echt niet bij hebben. Bovendien zou ik veel te veel dingen over het hoofd zien. De startersaftrek bijvoorbeeld.”

Volgens Jörg blinkt AccDirect uit in persoonlijke aanpak. “Ik heb een hekel aan grote bedrijven die niet weten wie je bent. Het zijn toch belangrijke zaken die je aan ze overdraagt en dan ben ik liever niet zomaar een nummertje. Daar heb ik best wat voor over. Een goede boekhouder verdient zichzelf terug.”